Mikroviļņu krāsns

  • Ēdiena sildīšana mikroviļņu krāsnī ir efektīvākais tā uzsildīšanas veids.
  • Mikroviļņi izmanto augstas frekvences radioviļņus. Kad mikroviļņi nonāk saskarsmē ar ēdienu, tie neatstarojas, bet iekļūst pārtikas iekšpusē, kur, mijiedarbojoties ar ūdens molekulām, paātrina to haotisko kustību. Ir zināms, ka ķermeņa temperatūra ir atkarīga no molekulu vai atomu haotiskās kustības ātruma – jo ātrāk tie kustas, jo lielāka ir ķermeņa temperatūra. Būtībā mikroviļņu krāsns silda visu ēdienu vienlaikus. Šī metode samazina gatavošanas laiku un enerģijas patēriņu, īpaši gatavojot nelielu daudzumu pārtikas.
  • Jāizvēlas biroja vajadzībām atbilstoša tilpuma mikroviļņu krāsns, kura var būt gan brīvi stāvoša, gan arī iebūvējama virtuves mēbelēs. Parasti neliela mikroviļņu krāsns ar 600–800 vatu jaudu ir energoefektīvāka nekā lielāka, piemēram, ar 850–1650 vatu jaudu.
  • Lai saprātīgi izmantotu elektroenerģiju un kvalitatīvi sagatavotu produktus, jāizvēlas mikroviļņu krāsns ar dažādām gatavošanas iespējām un funkcijām.
  • Uzstādiet mikroviļņu krāsni attālāk no ledusskapja, lai nepalielinātu ledusskapja elektroenerģijas patēriņu. Ja jums patiešām ir jāliek ierīces blakus, novietojiet starp tām putu izolācijas loksni.
  • Mikroviļņu krāsns darbojas efektīvāk, ja tās iekšējās virsmas ir tīras no pārtikas atliekām.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām