Indukcijas plīts

Tās darbības pamatā ir elektromagnētiskā enerģija, kas magnētiskā lauka iedarbībā pārveidojas siltumenerģijā. Indukcijas sildvirsmas lietderības koeficients ir 80 – 90 %. Izmaksu ziņā gatavošana uz indukcijas plīts ir līdzvērtīga vai pat izdevīgākā nekā gatavošana uz gāzes plīts. Turklāt, pilnveidojot plīts izmantošanas paradumus, var samazināt elektroenerģijas patēriņu.

Specifikācija. Uzstādot 4 sildriņķu virsmu, iesakām izvērtēt, vai elektroenerģijas pieslēgums ir piemērots un vai nav nepieciešams palielināt atļauto slodzi.

Energoefektivitāte. Par 50 % mazāks elektroenerģijas patēriņš nekā elektriskajai plītij ar metāla sildriņķiem.

Ietekme uz iekštelpu gaisa kvalitāti. Neveidojas kvēpi un nosēdumi.

Nepieciešamie trauki. Nepieciešami trauki ar speciālu pamatni, kas paredzēta indukcijas plītīm. Pieliekot magnētu pie trauka pamatnes, var pārbaudīt tā piemērotību – ja magnēts pielīp, trauks būs derīgs plītij.

Gatavošanas ātrums. Salīdzinot ar citām virsmām, ūdens sasniedz vārīšanās temperatūru aptuveni 2 reizes ātrāk.

Drošība. Noņemot trauku, virsma uzreiz izslēdzas un strauji atdziest.

Ugunsdrošība. Pati plīts virsma neizdala siltumu un uzsilst tikai no sakarsušā trauka, nepārsniedzot 70 °C virsmas temperatūru.

Kopšana. Viegli kopjama, ēdiens nepiedeg.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu