Izvēle

  • Ieteicams izvēlēties ierīci ar vismaz 500 W jaudu, jo mazākas jaudas blenderis ātri uzkarsīs un tam būs jāļauj ik pēc neilga laika sprīža atpūsties.
  • Taču jauda nav vienīgais rādītājs – svarīgs ir arī apgriezienu skaits, proti, cik ātri griežas asmens. Jo vairāk apgriezienu, jo ātrāk produkti tiek sablendēti. Tas gan ne vienmēr nozīmē, ka blenderis ar augstāku apgriezienu skaitu produktus sasmalcinās kvalitatīvāk.
  • Jo izturīgāks ir asmens, jo cietākus produktus varēs sasmalcināt. Visspēcīgākais un izturīgākais ir asmens ar robiņiem.
  • Jāraugās, lai asmeņi atrastos iespējami tuvāk krūzes pamatnei, jo tas nodrošinās vienmērīgāku un kvalitatīvāku smalcināšanu.
  • Smūtija blenderim optimāli ir četri krusteniski izvietoti asmeņi, bet ir arī modeļi ar sešiem asmeņiem. Ja asmeņu skaits ir mazāks, vēlams, lai tie ir ieliekti, nevis taisni, tad tie produktus sasmalcinās labāk.
  • Blenderi ar maksimālo jaudu jeb apgriezienu skaitu nedrīkst darbināt pārlieku ilgi, jo tādējādi var pārslogot motoru. Katram modelim pieļaujamais laiks ir atšķirīgs, un tas ir norādīts lietošanas instrukcijā. Savukārt dārgākiem modeļiem ir īpaša aizsardzība pret motora pārslodzi, kas, motoram pārkarstot, izslēdz ierīci.
  • Rokas blenderis. Tas ir ērti paņemams rokā un piemērots šaurām virtuvēm, jo aizņem maz vietas, turklāt produktu blendēšanai var izvēlēties jebkuru pieejamo trauku. Ar rokas blenderi var sablendēt arī pavisam nelielu produktu daudzumu, ko dažkārt ir grūtāk paveikt ar galda blenderi.
  • Stacionārs jeb galda blenderis. Šis blenderis virtuvē aizņem krietni vairāk vietas, bet galvenā priekšrocība ir tā, ka blenderis var darboties patstāvīgi, kamēr tu dari ko citu. Turklāt galda blenderī produktus izdosies sasmalcināt viendabīgāk un ātrāk, īpaši tad, ja blendējamo produktu daudzums ir liels.
  • Mix and go jeb sporta un ceļotāju blenderis. Parocīgs blenderis, ja sagatavoto dzērienu vēlies paņemt līdzi – blendējamo krūzes izmēra trauku var noņemt, uzlikt vāku un doties ceļā.
  • Neatkarīgi no tā, cik bieži tiks izmantots blenderis, jāizvērtē, vai izraudzītajam modelim ir gana ērti slēdži. Ja slēdzis manuāli jātur ieslēgts, līdz smalcināmie produkti ieguvuši īsto konsistenci, nebūs parocīgi strādāt.
  • Rokas blenderim novērtē tā rokturi, lai tas viegli neizslīdētu no rokām. Atsevišķiem modeļiem rokturi ir ar neslīdošu gumijas pārklājumu.
  • Vēlams, lai blenderim ir arī pulsāra poga, ko lieto, maisot ēdienu, piemēram, tortes biskvīta mīklā iemaisot miltus vai blendējot karstu ēdienu.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu