Lietošana

  • Sākot ēdienu gatavošanu, plīts virsma jāieslēdz maksimālajā sildīšanas režīmā. Sakarstot līdz nepieciešamajai temperatūrai, plīts silšanas intensitāti vēlams samazināt. Vārot ar lielu intensitāti, gatavošanas laiks nesaīsināsies, tikai tiks lieki patērēta elektrība.
  • Ēdiena gatavošanas laikā katli un pannas jānoslēdz ar vākiem, vēlams stikla, lai novērstu siltuma zudumus un nepalielinātu patēriņu.
  • Lai gatavotu uz indukcijas plīts, nepieciešami trauki ar speciālu pamatni, kas paredzēta šāda veida plītīm. Nevar izmantot stikla, alumīnija un vēl dažu nemagnētisku materiālu katlus. Mūsdienās liela daļa trauku ir piemērota gatavošanai uz dažādām virsmām, arī uz indukcijas virsmas.
  • Uz elektriskās plīts ēdienu gatavošanai vēlams lietot katlus un pannas ar biezu pamatni, kas darbojas kā siltuma akumulators. Jāatceras, ka nelīdzena katla pamatne var palielināt elektrības patēriņu.
  • Uz elektriskajām plīts sildvirsmām, izņemot indukcijas tipa plītis, jānovieto atbilstoša vai lielāka diametra katli un pannas. Nedrīkst lietot maza izmēra traukus uz liela izmēra sildvirsmām, jo pastāv liela iespējamība sadedzināt trauku rokturus, kā arī, sildot apkārtējo gaisu, tiks lieki patērēta elektrība.
  • Ja uz karstas stikla keramikas un indukcijas virsmas nokļuvis cukurs, plastmasa vai alumīnija folija, iekārta jāizslēdz nekavējoties, kamēr vielas ir karstas, tās rūpīgi jānotīra ar speciālu specifiskai virsmai paredzētu skrāpi.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu