Izvēle

  • Pirms fritera iegādes aicinām rūpīgi apsvērtnepieciešamību. Tāpat jāizvērtē, cik ietilpīga ierīce būtu nepieciešama, – vai plānojat gatavot nelielu daudzumu produktu, piemēram, kartupeļus frī ģimenes pusdienām, vai lielākas maltītes, cepot arī veselus gaļas gabalus viesībām, pasniedzot fritētas zivis vai vistas gaļu.
  • Friteru jauda ierasti ir no 1800 līdz 2200 W. Jo jaudīgāka ierīce, jo ātrāk tiks uzsildīta eļļa.
  • Visiem modeļiem ir termostats, kas norāda, kad var sākt gatavot. Pieejami arī modeļi, ko var digitāli kontrolēt, taču to izmaksas ir augstākas.
  • Aicinām izvēlēties friteri ar noņemamu eļļas nodalījumu, noplūdes sistēmu vai automātiskiem eļļas filtriem, kas izlietoto eļļu izfiltrēs, ļaujot to izmantot atkārtoti.
  • Friteru tilpums ir 1,5 līdz 25 l (ietilpīgāki modeļi ar vienu tvertni). Profesionālai lietošanai nepieciešama ietilpīgāka ierīce, turklāt visbiežāk tiek izmantoti friteri ar divām cepšanas tvertnēm, kas ļauj pagatavot lielu daudzumu vai dažādus ēdienus vienlaikus.
  • Pirms fritera iegādes noteikti pārbaudiet virtuves skapju augstumu un izplānojiet, kur novietosiet šo jauno ierīci.
  • Izvēloties friteri, svarīgi izraudzīties viegli tīrāmu un izjaucamu ierīci. Vēlams, lai visas detaļas, izņemot vadības bloku, drīkstētu mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā (jābūt norādei uz iepakojuma), protams, šāda fritera detaļas varēs mazgāt arī izlietnē.
  • Pievērsiet uzmanību fritera filtrēšanas sistēmai. Ierasti friteri ir aprīkoti ar filtriem, kas absorbē taukus un nepatīkamas smakas. Ir pieejamas ierīces ar maināmiem un arī iebūvētiem filtriem, iebūvētie būs vieglāk kopjami.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu