Lietošana

  • Gaisa cepamkatlā var pagatavot lielāko daļu ēdienu, ko parasti gatavo taukvāres katlā vai cepeškrāsnī, tostarp gaļu, zivis, dārzeņus un konditorejas izstrādājumus. Jāņem vērā, ka, izmantojot restes, friterī nav vēlams ievietot produktus mīklas apvalkā, jo mīkla notecēs. Ieteicams izvēlēties sausās garšvielas, jo mazāks mitruma daudzums nodrošinās kraukšķīgāku rezultātu.
  • Zinot, ka šī ir veselīga alternatīva taukvāres katlam, lielākajai daļai gaļas produktu nav nepieciešams pievienot eļļu. Ja gatavojamais ēdiens ir pietiekami sulīgs, jāpieber tikai sāls un iecienītās garšvielas. Liesākiem gaļas gabaliem gan jāpievieno (vēlams apsmidzinot) nedaudz augu vai rapšu eļļas, kas ir karstumizturīgākas. Savukārt, ja ir vēlme pievienot maltītei kādu mērci, dariet to gatavošanas pēdējās minūtēs.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu