Lietošana

  • Jāatceras, ka tikko nopirktu saldētavu pēc novietošanas paredzētajā vietā uzreiz ieslēgt nedrīkst. Jānogaida vismaz četras stundas, un pēc saldētavas ieslēgšanas ir jānogaida vēl dažas stundas, lai tiktu sasniegta nepieciešamā temperatūra, un tikai tad ar nelieliem laika intervāliem drīkst ievietot tajā sasaldēšanai paredzētos produktus. Papildu informāciju par konkrētās saldētavas izmantošanu skatiet tās lietošanas instrukcijā.
  • Saldētavā jāiestata optimāla temperatūra –18 ˚C (vienlaikus aicinām skatīt ražotāja norādes lietošanas instrukcijā), jo katrs lieki pazemināts grāds palielina enerģijas patēriņu par aptuveni 5 %
  • Saldētavas kameru nav ieteicams pilnībā aizpildīt, bet atstāt brīvu vietu, kur cirkulēt gaisam.
  • Rūpīga pārtikas produktu iesaiņošana palīdz samazināt mitruma zudumu un novērst saldēšanas apdegumu iespējamību.
  • Saldētavas durvis/vāku jācenšas virināt pēc iespējas retāk un neatstāt ilgstoši vaļā. Pretējā gadījumā saldētavā ieplūdīs siltais gaiss, radot nepieciešamību atkal pazemināt temperatūru, kas palielinās elektrības patēriņu.
  • Pirms negaisa vai paredzamiem strāvas pārrāvumiem ieteicams saldētavu jau laikus izslēgt. Īpaši tad, ja tā aprīkota ar elektronisko displeju un pogām, jo tieši elektronika ir jutīga pret strāvas pārrāvumiem. Saldētavā esošie produkti vēl kādu laiku uztur aukstumu arī tad, ja tā ir izslēgta. Ražotāji norāda, ka pēc saldētavas izslēgšanas produkti saglabājas sasaluši aptuveni 24 stundas, tomēr dažādi testi liecina, ka uz to nevajadzētu pilnībā paļauties, īpaši vertikālo saldētavu gadījumā.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu