Izvēle

  • Atkarībā no cilvēku skaita mājsaimniecībā un dzīvesveida ir jāizvēlas atbilstoša izmēra tvaika katls un plauktiņu skaits. Lielajām mājsaimniecībām būs vajadzīgs lielāks modelis – aptuveni 10 litru. Ja regulāri tiek organizēti ģimenes pasākumi, noteikti ir jāpērk ierīce, kas ir pietiekami liela, lai pagatavotu ēdienu visiem ciemiņiem. Savukārt mazākām mājsaimniecībām ikdienas lietošanai būs piemērots 1,8 litru modelis.
  • Tvaika katlu jauda parasti svārstās no 500 W līdz 1500 W. Lielāka jauda nozīmē spēcīgāku sildelementu, kas nodrošina ātrāku sildīšanu un tvaicēšanu, kā arī rada lielāku enerģijas patēriņu. Tvaika katli ar mazāku jaudu ir piemēroti nelielām ēdienu porcijām, savukārt jaudīgāki var nodrošināt lielāku maltīšu pagatavošanu un ir lieliski piemēroti lielām mājsaimniecībām.
  • Lai ražotu tvaiku ēdiena gatavošanai, tvaika katlu darbības temperatūra ir no 100 °C līdz 130 °C. Tomēr dažiem tvaika katliem var būt regulējami temperatūras iestatījumi, kas ļauj izmantot dažādas gatavošanas metodes, piemēram, dārzeņu tvaicēšanu zemākā temperatūrā vai gaļas gatavošanu augstākā temperatūrā.
  • Tvaika katli ir jāizvēlas atbilstoši ģimenes vajadzībām, ņemot vērā nepieciešamās tvaicēšanas iespējas un funkcijas, piemēram, dārzeņu, zivju, gaļas, rīsu un citu ēdienu pagatavošana.
  • Lai pasargātu ne tikai ierīci, bet arī tās lietotājus, ieteicams izvēlēties tvaika katlu ar aizsardzību pret pārkaršanu, ūdens iztvaikošanu, kas automātiski izslēdz iekārtu, kad ūdens līmenis nokrītas pārāk zemu.
  • Dažiem tvaika katliem ir siltuma uzturēšanas funkcija, kas saglabā pagatavoto ēdienu siltu līdz pasniegšanas brīdim.
  • Izmantojot taimeri, ir iespējams vienkārši sekot līdzi gatavošanas laikam un izvairīties no ēdiena pārgatavošanas.
  • Lai atvieglotu tīrīšanu, ir pieejami tvaika katli, kurus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, kā arī dažiem modeļiem ir noņemamas daļas un speciālas formas, kuras atvieglo kopšanu.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu