Kopšana

  • Tvaika katla kopšanā vēlams ievērot ražotāja norādījumus.
  • Tvaika katls ir jātīra tik bieži, cik to lietojat, – attiecīgi pēc katras lietošanas reizes.
  • Ieteicams tvaika katla iekšpusi izslaucīt ar mitru drānu un ļaut tai kārtīgi nožūt pirms nākamās lietošanas reizes.
  • Tvaika katlam periodiski var būt nepieciešama rūpīgāka tīrīšana, piemēram, ūdens tvertnes atkaļķošana un ārējās virsmas tīrīšana. Šādas tīrīšanas biežums ir atkarīgs no tvaika katla lietošanas intensitātes un izmantotā ūdens minerālvielu satura.
  • Lai gan ir iespējama jebkura ēdiena tvaicētāja daļas tīrīšana, izvairieties no abrazīvu tīrīšanas līdzekļu izmantošanas, jo tie var sabojāt ierīci.
  • Lai notīrītu tvaika katlu, ūdens tvertne jāpiepilda ar ūdens un citrona sulas maisījumu (attiecībā 1:1), jāļauj tam nostāvēties vienu līdz divas stundas un pēc tam jāizskalo ar tīru ūdeni.

Jautājumi un atbildes par citām tēmām

Vairāk sadaļu